Behandlingsområden och träningsprogram

Problem och smärttillstånd i rörelseapparaten har nog alla människor känt av någon gång. Det kan vara spända muskler, nackspärr, ryggskott, tennisarmbåge, sträckning i lårmuskel eller vad eller huvudvärk.

Genom att behandla både muskler och leder nås en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Genom att korrigera leder och förbättre cirkulationen i muskler kan kroppen börja jobba igen, utan blockeringar och irritationer som stör.

Vid ett avvikande beteende som en dålig hållning eller försvagad muskulatur behövs ett bra träningsupplägg med rehab övningar eller bra styrkeövningar. Detta hjälper jag givetvis till med. På kliniken finns ett rum med träningsutrustning för just detta ändanmål. Här kan vi gå igenom övningar som är lämpliga för just dig och det du behöver.

Nacke huvudvärk, nackspärr, yrsel, migrän.
Arm domningar, tennisarmbåge, värk, spänningar.
Ryggskott ischias, kroniska smärtor, rörelseinskränkningar, stelhet.
Ben muskelbristningar, knäskador.
Fot vrickningar, ledbandsskador, problem med hälsenan.

Några begrepp och vad de betyder

Manipulation. Manipulationsbehandling kan förbättra funktionen i en led. Genom att vrida leden inom dess fysiologiska rörelseomfång och göra en snabb »knyck« i ett specifikt läge kan ledens funktion förbättras.
Mobilisering. Mobilisering av en led innebär att man vrider leden inom dess fysiologiska rörelseomfång, stannar i ett specifikt läge där patienten får arbeta med motstånd en liten stund. Detta förbättrar ledens funktion successivt.
Artikulering. Artikulering används för att få tillbaka full rörlighet när en större led har en inskränkt rörelseförmåga. Leden ställs in i den riktning som rörelsen är inskränkt och man »gungar« sakta i den riktningen för att förbättra funktionen.

Osteopaterna Karlskrona

Carolin Franke von Essen

Tel: 0455 169 00

Fredrik Von Essen

Tel: 0709 699 491